Luovat Workshopit Joensuussa!

Kun harmaa arki kyllästyttää, värikäs ja luova kurssi tarjoaa ihanaa silmäkarkkia. Tervetuloa viettämään rento irtiotto arjesta yksin, kaksin tai vaikka työporukalla Muodoste Workshoppien parissa!

Mikä ihmeen Terrazzo?

Terrazzo ei ole mikään uusi juttu, vaan sen historia juontaa satojen vuosien päähän. Se on alun perin italialainen paikalleen valettu komposiittimateriaali, joka tehtiin sementistä. Sekaan lisättiin ylijäämäpaloja eri materiaaleista kuten marmorista, kvartsista tai vaikkapa lasista.

Myöhemmin tätä useista eri kokoisista ja muotoisista hipuista koostuvaa kuviointia on alettu kutsua terrazzoksi myös muissa asiayhteyksissä. Terrazzo-kuviointi on ollutkin suosittua sisustuksessa jo useamman vuoden, niin isoina pintoina laatoissa ja pöytätasoissa, kuin pienemmissäkin sisustusesineissä.

Järjestimme alkusyksystä ensimmäisen Terrazzokurssimme ns. pilottina, jossa pääsimme oikeiden asiakkaiden kanssa testaamaan ja kehittämään varsinaisten kurssien sisältöjä. Kurssin parasta antia oli ehdottomasti onnistumisen ilo yhdessä toisten kurssilaisten kanssa.

Kurssilla jokainen pääsee valmistamaan oman tuotteen, joka vaihtelee kurssin tasosta riippuen. Terrazzokursseilla tutustumme väriteoriaan ja jokainen luo yhteensointuvan väripaletin itse valitsemistaan väreistä. Värejä käyttämällä kehityt ja harjaannutat omaa silmää näkemään värit uudella tavalla. Inspiroidumme eri sävyistä ja opettelemme sekoittamaan uusia värejä pigmenteistä.

Täällä on lupa kokeilla, eikä vääriä sävyjä ole! Oman väripaletin valitsemisen jälkeen valamme ensin eri väriset hiput, jotka lopuksi valetaan pohjamateriaalin kanssa muottiin. Hippujen ja pohjamateriaalin tekeminen ovat käsityötä, jolloin jokaisen tuotoksesta tulee uniikki teos. Voit vaikuttaa hippujen kokoon ja väriin, mikä vaikuttaa suoraan tuotteen lopulliseen ilmeeseen.

Kursseilla käytettävä materiaali on Jesmonite AC100 ja se on esimerkiksi Isossa-Britanniassa huippusuosittua erilaisten sisustus- ja pienesineiden valmistamisessa.

Osallistujien kokemuksia kurssista

Ensimmäisen kurssin tunnelma oli innostunut ja tilan täytti iloinen puheensorina. Jokainen keskittyi omaan tekemiseensä ja kaikille syntyikin upeita tuotoksia!

Elämyksiä ja väriä arkeen

Muodoste Design Studio on kekseliäs ja ennakkoluuloton muotoilutoimisto. Olemme erikoistuneet värien rohkeaan käyttöön ja mielenkiintoisten materiaaliyhdistelmien luomiseen.

Haluamme rohkaista myös asiakkaitamme löytämään brändinsä näköiset sävyt ja hyödyntämään niitä toiminnassaan. Muodoste Workshopit kehitettiin, jotta voimme jakaa osaamistamme värien käytöstä ja inspiroida ihmisiä kokeilemaan värejä rohkeammin.

Haluamme luoda mukavan paikan, jossa ihmiset voivat tutustua toisiin luoviin ihmisiin ja osallistua yhteiseen toimintaan ammatista tai osaamistaustasta riippumatta. Tänne kaikki värien ja muotoilun ystävät ovat tervetulleita!