Gastropub Vispiläkauppa

Asiakas
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Palvelut
Sisustussuunnittelu
Erikoiskalustesuunnittelu
Tuotemuotoilu

Tiedot
Joensuu, 2018
136 m2

Valokuvaaja
Kasper Garam

Joensuun keskustan pieni helmi – Gastropub Vispiläkauppa.

Vispiläkauppa on lämminhenkinen olohuone, jonne on helppo tulla ja jossa on helppo olla. Toteutimme ravintolan sisustussuunnittelun, joka sisälsi myös erikoiskaluste- ja tuotesuunnittelua.

Ravintolan sisustus toteutettiin kestävän kehityksen arvojen mukaisesti: Tilan olemassa olevia pintoja hyödynnettiin mahdollisimman paljon, sekä Osuuskaupan muista ravintoloista ylijääneitä kalusteita kierrätettiin mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi tilaan teetettiin erikoiskalusteita, kuten sohvapöydät ja seinähyllyt.

Sävykkäiden puuelementtien rinnalle suunnittelimme ruosteenpunaiset Viilu-valaisimet, jotka luovat tilaan lempeää valoa. Viilu-valaisimia löytyy sekä riippuvalaisimina, että jalallisina pöytävalaisimina. Tammiviiluista taivutettujen varjostimien saumakohdat jätettiin näkyviin ja pinta käsiteltiin itse sävytetyllä petsillä. Viilu-valaisimet ravintolaan valmisti Puuartisti.

Ravintolan sisustuksen lisäksi Vispiläkaupan tarjoiluvalikomasta löytyy paikallisten osaajien kädenjälkeä. Panimo Honkavuoren tuotteet ovat näkyvästi esillä ja he olivat tiiviisti mukana suunnittelussa. Tilasta löytyy myös iso oluttynnyri. Tynnyrissä valmistuu olut, jota myydään yksinoikeudella vain Vispiläkaupassa.