Länsikadun koulu – Kolmio

Asiakas
Itä-Suomen Yliopisto (UEF)

Palvelut
Konseptisuunnittelu
Tila- ja sisustussuunnittelu
Kalustesuunnittelu

Tiedot
Joensuu, 2020
205 m2

Valokuvaaja
Muodoste Design Studio

Kolme erillistä luokkaa, kolmion muodossa.

Joensuussa sijaitseva Länsikadun koulu toimii osana Itä-Suomen Yliopiston harjoituskoulua. Suunnittelun lähtökohtana oli kehittää uudenlainen ja monikäyttöinen oppimisympäristö alakoulun ensimmäisten luokkien oppilaille. Tilassa toisiinsa yhdistyy kolme erilaista luokkaa, joissa kaikissa omat pääasialliset käyttötarkoituksensa. Projektin alussa tilan käyttäjät eli lapset, saivat tehtäväkseen rakentaa ryhmissä pienoismallit omasta unelmiensa luokasta. He esittelivät pienoismallit meille ja kertoivat niiden avulla, mitä he toivoisivat uudesta luokasta jatkossa löytyvän.

Luonto ja murretut sävyt ovat pääosassa tilojen sisustuksessa. Jokaisessa luokassa on oma värimaailmansa, vihreää, sinistä ja harmaata. Tilat kytkeytyvät toisiinsa tekstiilien ja puumateriaalin kautta. Tilat suunniteltiin niin, että ne olisivat muokattavissa erilaisiin oppimistilanteisiin ja mitoituksessa otettiin huomioon pienten koululaisten mittakaava.

Yhteistyössä:
Arkkitehtisuunnittelu: Arcadia Oy,
Erikoismaalaukset: DecoraDora

FCLab.fi 29.10.2020: Kaikille yhteinen Kolmio

Yksi toive toistui kaikkien ryhmien unelma luokassa ja se oli maja! Tilaan suunnitellusta lukuparvesta onkin tullut lasten lempipaikka, johon voi käpertyä lukemaan tai keskittyä tutkimaan erikoismaalari Katja Kouvalaisen lukuparven yhteyteen maalaamaa satumaailmaa.